tiistai 4. kesäkuuta 2013

host family and placement information woopwoop

Nyt se tapahtu!

 Maanantaiaamuna lojuin sängyssä laittoman myöhään tekemättä mitään tärkeää, kun äiti soitti. Se ilmoitti, että olin saanut isäntäperheen ja sijoitustiedot. Kädet alko tärisemään, enkä meinannut uskoa millään. Epätodellinen tunne. Tarkistin kännykän sähköpostin ja sain huomata että kaikesta epäuskosta huolimatta olin saanut YFU:lta sähköpostin:

 "Hei Emma,
 Sain sinun isäntäperheesi yhteystiedot Uruguayssa ja laitan ne sinulle ohessa tulemaan. Ole heti yhteydessä uuteen isäntäperheeseesi ja muista kiittää heitä siitä, että he ovat valinneet juuri sinut heille vaihto-oppilaakseen."

 Vain pari lausetta, todella merkittävää lausetta. Oumaigaad, mitämitä? Avasin liitetiedoston, ja sieltä sain lukea tulevan vuoteni merkittävimmistä tekijöistä. Ei mitenkään paljoa infoa, nimet ja osoite ja koulun nimi. Hui. Minut on sijoitettu asumaan AIVAN Uruguayn ja Brasilian rajalle, n. 60 000 ihmisen asuttamaan (hahaa pienempi kuin Kouvola) ja Uruguayn kuudenneksi suurimpaan kaupunkiin, RIVERAAN. Rivera, Uruguay. Ei kuullosta pahalle ollenkaan. Kaupunki on oikeasti aivan siinä rajalla, jonka Brasilian puolella on vähän isompi kaupunki Santana do Livremento. Riverasta on pääkaupunki Montevideoon n. 6-7 tunnin matka, eli se on aika kaukana uruguaylaisilla (aaaa en osaa taivuttaa) standardeilla. Koska mikään mitä selittäisin ei luultavasti kertoisi mitään, kartta ymmärryksen avuksi (huomioikaa sulava paintinkäyttötaitoni) :D  :
Ensinnäkin, tässä on Etelä-Amerikka:

Ja tässä, ystävät rakkaat, on Uruguay:
 
Ja tästä tarkkasilmäiset voivat huomata kaupunkin nimeltä Rivera, uruguaykotini:

Uruguayperheeseeni kuuluvat 34-vuotiaat vanhemmat, äiti on kotiäiti ja isä tekee toitä. Heillä on 7-vuotias tytär ja kaksi koiraa. Enempää infoa en vielä ole saanut, loppu on up to me. Minun pitäisi lähettää heille sähköpostia ja kiitellä ja olla kovin innoissaan kaikesta ja täynnä kysymyksiä, mitä kaikkea kyllä olenkin, mutta s-postin lähetys on tähän mennessä ( vajaa kahdessa päivässä, kiire ei vielä ole :D) kaatunut siihen, etten tiedä millä kielellä sen lähettäisin.
Espanja onnistuisi vain google kääntäjän tunnetun laadun avulla, sillä itse osaan vain tilata kesään sopivan punaviinin ja kertoa olevani 16 vuotta vanha. Kumpikin kyllä hyödyllinen  taito, mutten uskoisi antavani kovinkaan hyvää ensivaikutelmaa. Toisaalta, englanniksi kirjoittaminen kyllä luonnistuisi, mutten tiedä osaako kukaan tulevasta perheestäni englantia, papereissa luki vain että kotikieli on espanja, eikä vieraskielinen sönkötyskään olisi paras ensivaikutelma. Tulisivat kuitenkin katumapäälle. Nojaa, enköhän mä jotain saa aikaseks, kirjotan vaikka kummallakin kielellä kauniisti sekaisin. :D
Tässä vielä googlesta nappaamiani kuvia, joiden kuvittelen olevan Riverasta:





BTW, 71 päivää Suomessa!



See the world - The Kooks

2 kommenttia:

  1. Hyva!! minun nimi on Nacho. ma on Uruguaista. Mina asun kohta Montevideossa. (near Montevideo) I hope you have a nice stay here in Uruguay.. Im Enna´s friend. I have lived in Kouvola for 9 months. Rivera is far but we are in contact.. Tottakai ;) see you

    VastaaPoista