tiistai 3. syyskuuta 2013

mun salmiakit on loppu

Täällä on hauskaa. Alan pikkuhiljaa tottumaan Uruguayhin ja uruguaylaisiin, ja opin joka päivä paljon uutta ja lähes poikkeuksetta erilaista. Kaikki täällä on erilaista. Nautin siitä. 

Nyt elämään alkaa pikkuhiljaa jo tulla rytmi, kaikki ei enää ole vierasta ja ympäristöstä alkaa löytymään tuttuja asioita. Alan tunnistamaan paikkoja, osaan jo suunnistaa Riveran ja Santanan keskusta-alueilla, alan oppimaan eri barrioiden (kaupunginosien siis) paikat, muistan bussipysäkkejä koulumatkan varrella ja enää oma pysäkki ei tule yllätyksenä. Koulussa tiedän eri luokkien paikat ja tiedän mistä saa ostettua ruokaa jos tulee nälkä. Alan muistaa luokkalaisteni nimiä ja tunnistaa ihmisiä koulustani liceon ulkopuolellakin (tietysti tähän vaikuttaa se että kaikki tietävät kuka minä olen ja moikkaavat :D). Kotona muistan missä on haarukat ja lasit ja osaan valmistaa vaikka voileivän jos tulee nälkä. :D

Viime viikolla kävin koulussa ja hmmmm en oikeastaan enää muista mitä muuta... No, tiistaina kävin toisen Riverassa asuvan vaihtarin Tomken kanssa shoppailemassa, mutta meidän eurooppalainen ajoituksenme failasi aika pahasti ja meille jäikin vain tunti aikaa asioiden hoitamiseen. Keskiviikkona menin ite ekaa kertaa bussilla, huiii suuri seikkailu! No ei, menin vaan koulun lähimmäiselle pysäkille ja tapasin muutamia luokkalaisiani. Me tehtiin astronomian tunnille esitelmä avaruusolioista. Minulla ei mun uruguayelämälle tyypillisesti ollut mitään hajua et mitä meiän oli tarkotus tehä ja miten, mut ei se mitää menin vaan, se päätykin olemaan hauskaa, kierreltiin ympäriinsä kameran ja mikrofonin kanssa ja kysyttiin randomeilta uskooko ne alieneihein ja miksi tai miksi ei ja sitten koottiin niistä video. Siitä tuli oikeesti aika hauska, lopussa oli sellainen making of-failpätkä joka pääasiassa koostu mun surullisista epäonnistumista muistaa se mitä mun oli tarkotus sanoa... :D Näytettiin se sit seuraavana päivänä astronomian tunnilla ja saatiin arvosanaksi 12 eli paras oujee! (Täällä numerot on siis 0-12.) 

juttelin saanan kaa, eiks ookkii erityisen nättinä hän? huom koira, ainut kuva siitä mikä mullon! :D

Loppuviikosta en tehny hirveesti muuta ku nukuin ja facebookkailin oikeen ahkerasti. Koulussa oli loppuviikosta sellasii jotain ihme lakko mielenosotusjuttui, torstaina yhellä recreolla eli välitunnilla kaikki vaa juoksi ulos huutamaan jotaa ja mä en vaihteeks tajunnu mistää mitää, onneks mun ihanat luokkalaiset jakso selittää. :D Täällä siis näiltä otetaan, tai otettiin en tiiä, kevätloma pois (kevätloma on siis viikon loma lokakuun alussa) ja kaikki meni sen takia sekasin ja vissiin ympäri uruguayta on ollu mielenosoituksii ja muita. Sit tähän kaikkeen ainekii täällä Riverassa liitty jotenkin marijuana, en vaa tajunnu miten. Tyypillistä hei.

Lauantai sen sijaan oli kovin tapahtumarikas! Puolenpäivän jälkeen menin taas Tomken kanssa keskustaan shoppailemaan ja tällä kertaa löysin kaikenlaista tarpeellista, pääasiassa kuitenkin iltakäyttöön sopivaa varustetta, sillä illalla lähettiin ulos! Mentiin shoppailun jälkee Tomken luokse (se talo on kartano, niillon uima-altaat ja kaikki) ja lojuttii sohvilla puoleenyöhön asti kattoen Kill Bill ja muita random leffoi espanjaks dubattuna. Meiän oli tarkotus lähtee liikenteeseen joskus kahen jälkeen tomken siskon ja sen kamujen kans, mut sit ne pöllähtikin paikalle vähän puolen yön jälkee ja oli sillee hei lähetää iha just, ja sit meil olikii vartti aikaa juosta ympäriinsä ja laittautua valmiiksi. No, onnistuttiin siinä jotenkuten ja lähettiin. Mä ja tomke poistuttiin yhen tomken siskon kaverin kanssa ku ne muut meni ekaks joillekin synttäreille. Pyörittiin sit tän tyypin kanssa ympäriinsä ja tutustuttiin valtavaan määrään uusia ihmisiä ja sit mentiin sinne klubille aikaiseen, eli joskus kahen jälkeen ostamaan rannekkeet joilla pääs sisään, tää oli joku erityistilaisuus niin siks ne rannekkeet. 

Ilta oli überhauska, tanssittiin, tutustuttiin taas valtavaan määrään uusia ihmisiä, käytiin ties mitä syvällisiä (:D) keskusteluja ja saatiin todellakin kokea uruguaylaiset bailet. Takaisin päin lähdettiin muutaman epäonnisen sattuman jälkeen (noh shit happens) seittämän maissa aamulla. Mentiin tomkelle taas, nuokahettiin sohville pariks tunniks ja sit tomken vanhemmat oli ihania ja heitti mut kotiin. 

random maisemakuva, en löytäny parempaa arkistoista ja oon laiska hehe

Sunnuntaina olin kuoleman väsynyt, nukuin vähäsen vielä kotonakin ja sit mentiin campañalle eli niinku maaseudulle jonkun lapsen synttäreille ja siel oli asado eli sellain grillijuttu. Laitan joskus kuvia kun saan siirrettyä ne padille, innokkaat googlettaa. Se oli älyhyvää ja rentoo ja sit suunnattiin takasin. Illalla ois ollu papán futismatsi mut olin niin uupunu et kävin vaan suihkussa ja menin suoraa nukkumaan. :D 

Tän viikon alussa on tullut vaan hoidettua juoksevia asioita, käytyä koulussa ja suunniteltu kivoja juttuja tuleville viikoille! :D Pahoittelen asiayhteyteen sopivien kuvien puutetta tästä postauksesta, en oo koskaa muistanut ottaa kameraa mukaan... Mutta joskus vielä otan ja sitten saatte kuvia kotoa ja koulusta ja Riverasta! :) Toivottavasti teilläkin on kaikki hyvin, mulla meinaan mainiosti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti